Днес е ден на Мисълта
за недостъпна Истина
и това е Вярата
във Вечност, Бог и Свобода.
Йоан Кръстител е призван
с водите на река Йордан
да дава Вяра с посвещение
и тържествено кръщение.
Вярата още си е там
във водите на Йордан
и който първи кръста хване
Вяра в него ще остане.
д-р изк. Иван Лапатов
© Ivan Lapatov Всички права запазени