Жълто слънце, в съня ми доведено,
знам, Луната ти пречи да спиш
и във време, до мигове сведено,
жълти мигове с мене делиш.
И шептиш, за да чуят нечулите,
неизпреден докрая рефрен,
и катерят се сенки по дюлите,
за да хванат звездичка за мен.
Светва ярко за миг жълтоокото,
слънце жълто сред нощна тъма.
Рязко времето сменя посоката.
В твоя сън си говоря сама...
© Надежда Ангелова Всички права запазени