Искаме всеки ден за нас – всеки път – за нас!
Поглеждаме все назад – всеки път – назад!
Претърсваме всеки ъгъл – всеки кът – все за нас!
А, там е път и пропаст, и прах…
Жадуваме за поредния цвят – всеки повей – пак за нас!
Само огнени цветя и пламнали листа – вкопчили семена!
Нарисуван – глътка въздух – първи повей на нощта!
Сънувам пореден образ – пореден спомен сив!
Заставен да ме гледа – затворен в кратки светлини!
И там – без дъх, без плам, безмълвен…
Желая още малко – още мъничко – поне!
Разтвори и погледни ръката – там ли сме?
Замечтан – денят престъпва – втори повей светлина!
Престраши в мъглата - прекрачвайки през слепота!
С поглед, сочещ все напред…
Към хоризонта – далечен, безкраен и блед!
Протягаш пръсти – първи стъпки на дете!
Сега е нашият момент – да разберем…
Бягаш - към разцъфтяващия ден,
оставил стъпки – за следващия те!
Всяко вдишване е нова причина – всеки допир – последствие!
Картини преминават около теб.
Във обаяние, красота и романс… желаят те!
Но, дърпа те – напред и напред…
Виждаш ли въобще?
Дали не лъжат те – няма ли истини – искаш ли?
Пресичаш пореден отчужден опит – опит да бъдеш пропуснат!
Претъпкан напред е пътят – нужда за знание!
От любопитни, злонамерени и завистливи очи…
Прегърни първата болка, която усетиш ти…
От този транс опитай – тя да те освободи!
Стиснал зъби – вкопчен в цвете с бодли!
Вкусил за пръв път от кръвта – на собствените си вени!
Затваряш невиждащи и залъгани очи…
Усещаш повей на вятър – бриз – драска гърба ти!
Протегнал се и уловил – преминал първи, празен кадър!
Рисувай върху него – нови посоки!
Местности – живи само дълбоко – в утробата на майка „мечта”!
С размах на перото – и на фантазията!
Сиви и бледи хоризонти – черно-бяла приказка!
Няма спомени, няма посетители – има само там, има само – тогава!
Има само усмивка – седнала над скалата.
Има само поглед – вперен в долината.
Има светлини – има и моменти…
Има светове – има и без дни…
Има нощи – но има и незнайно време…
Има малко тупкащо сърце – има и огромни водопади…
Има малки гласове – има и безмълвно мълчание…
Има място за мен – може би – има място и за теб…
© Пъсифериан Всички права запазени
Поздрав за стиха!