Кажи ми, Кармен, че ме обичаш ти,
в твоите очи нежността личи,
кажи ми пак дали ще бъдеш с мен,
и утре в съня ми с рокля от сатен.
Кажи ми, Кармен, любовта цъфти,
след твойте стъпки по брега дори,
ще виждам пак една усмивка мека,
от теб дарена ми с една прегръдка лека.
© Никола Диманов Всички права запазени