05.06.2020
Не случих на полезна муза!
Има музи, надарени със талант различен!
Да те вдъхновят за хумор, за любов, тъга.
Но щастлив е оня, що от не едничка е обичан-
провокират го, та пуши пишещата му ръка....
Имах аз единствена- на хумора подвластна.
Беше пълна със идеи, стимули редовно,
но от скоро промени се без да съм съгласна-
замълча, затвори се, без оправдания подробни!
Молих й се много, плаках, даже я заплаших,
че ще прикоткам чужда някоя и то любовна!
А тя рече:" Хич и не мислИ, че се уплаших,
че във сайта има вече хумористи много!
Но достойна ли съм редом да стоя до рамо
на творците Емрих, Юри или Васко?
Хич не се боя и от критикари.Пререкания само
не обичам, и на сън дори ме стряскат..."
Как пишат те! И неуморно! А Юри е с байрака!
Ха седне и поемата измислил!Ако пък не легне..
може да напише нещо повече от "Илиада"!
Ако няма гост да е разнежен, оня да е заседнал!...
Понякога си мисля да съм само редови читател,
да коментирам малко, ала ме обхваща страх ...
Във групата, освен че още има не един приятел,
а и много нови- непознати мен, но и аз за тях..
Друг път музата реши към мен да се смили-
и ме посети във доба късна като призрак нощен,
но не поднася смешки,от които чак да те боли,
а се преквалифицирала в раздела "общи"!!
Не,е,е такава не желая, ще се справя и сама!
само малко още ме почакайте и ще дойда!
На бял кон няма да е, а и със муза ни една!
"И без петлИ ще съмне"- рекъл би и народа!
Само малко ме почакайте!....
© Ирина Филипова Всички права запазени