5.04.2013 г., 15:57 ч.

Каква е жената 

  Поезия » Друга
478 0 8

Една очаквана надежда.

Жената - несънуван сън.

И Бог пред нея се навежда...

Различна вътре и отвън.

 

Жената е желано бреме.

Жената - шепа светлина

и сън по всяко нощно време.

Жента - лятната луна.

 

Жената - слънцето във мрака.

Жената - тежкият ни кръст.

Жената - люлката на брака.

Жената - от ребро и пръст.

 

С очи дълбоки - две морета.

Жената - светлият олтар

и блян далечен за поета.

Жената - сладкият нектар.

 

Жената е любовна рана.

Врата е тя и топъл праг.

Разбрана или неразбрана,

за нас приятел е и враг.

 

Жената - нашата икона.

Жената - шепа със барут.

Жената - сокът на лимона

и е печалба и банкрут.

 

Прозорец и врата към Рая.

Комета тя е и звезда.

Една находка във безкрая...

В сърцата тя ни е бразда.

 

 

 

 

 

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??