12.12.2015 г., 23:01 ч.

Какво да правя 

  Поезия
298 0 1

Канят ме, мамо, в хотелска стая,

да съм самичка. Защо - не зная.

Да съм дискретна и много тиха,

и СМС-а да съм изтрила.


Я научи ме какво да правя,

с мъже не искам да си играя.

Аз имам кукла и тя ми стига,

мълчи и слуша и сладко мига.


Как се отказва на тъпа мутра?

Не съм от вчера, нито до утре,

но днес страхът ми си заслужава.

Това е овчарник, а не държава.


Аз искам, мамо, живот достоен.

Уж магистрали, а все завои.

Прощавай, мамо, че те товаря,

но страх и ужас в мен се разгарят.


Няма да ида. Ще бъда твърда.

Нека беснее, нека се сърди.

Желая обич, ала с душата.

Не искам, мамо, старт от кревата.


Ти научи ме какво да кажа,

как най-културно да му откажа?

Не искам с грубост и селяния.

Дете съм още, а веч се крия.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мислех, че е писано от жена.Усеща се отвращение от света на мутрите, което споделям.Стилът също ми допада.Поздравления!
Предложения
: ??:??