Какво сме аз и ти...
Две фигурки цигарен дим
над пепелника
на нощта.
Ти ме гледаш
с очи - бучици лед,
небето е счупена чаша,
разлято и тъмно.
После ме порязваш с хартиена усмивка,
докато аз чета какво ми се пише
по твоите устни.
© Серафим Всички права запазени