Какъв е смисълът – да има смисъл…
Към себе си въпрос отправи
за смисъла на всеки ден
и в миг по стар, но глупав навик
реши, че всичко тъне в тлен
и че животът е лишен
от цвят и от устои здрави…
На себе си въпрос зададе:
„Защо дойдох на този свят?!
Защо в сърцето вихър хладен
попари всеки порив млад?!
Защо от бял напролет цвят
животът стана сив, досаден?!...“
На себе си писмо написа
и в отговор с тъга мълвя:
„Да диря (кой ли ме ориса?!)
чрез глупавата си глава
какъв е смисълът в това –
да има все във всичко смисъл?!…
И лошо има ли в това,
че в нищо няма капка смисъл?!…“
© Бòгумѝл Шàар Всички права запазени
Какъв е смисълът да има смисъл?!