КАМАСУТРА ВЪВ ФЕЙСБУК
Понеже друго нищичко не мога,
вместо за фитнес да троша пари,
реших да се захвана с хата-йога! –
и почнах още днеска – нейде в три.
Не беше още слънцето изгряло –
да изпламти в небето на фламбе.
А аз – единство между дух и тяло! –
направо бях на седмото небе.
Обух от шкафа старите си плувки,
килимчето изтупах с плам и хъс! –
и – ей ме, на! – завързах се на джуфки –
ръце, крака, подбедрици и кръст.
И – уж, съм просто поетична мутра,
пък дишах светлини – почти Ваю̀! –
и – както си седях край Брахмапутра,
взех сам да си говоря – и на „You”!
И казах си: – Пич, ти си адски сладък! –
тъй ще си кюташ още сто лета!
И – както бях заплетен, даже Адът
ми беше в кърпа вързан! – на врата.
Направо светех! – бях един Арджуна –
по-бял и от – във Инд и Ганг! – седеф.
И идеше ми чак да се целуна! –
където си поискам – и със кеф.
– Егати! – казах. – Туй то! – да си йога –
с две-три загорки седнал във Фейсбук!
И стихчета да пиша – както мога –
с крака на север – и с глава на юг.
Когато сутрин включа си компютъра,
ви моля – не правете като мен?
Правете всяка сутрин „Кама Сутра”! –
и – ако може – три пъти на ден!
© Валери Станков Всички права запазени
Иначе, мога, но жената не мой издържи на темпото 🙃
Поздравявам те.