19.01.2013 г., 10:10 ч.

Капки 

  Поезия
419 0 2

КАПКИ

 

Дъждовните капки я разбиват

и най-твърдата гранитна скала.

Капка по капка я доубиват,

нищо, че е монолитна била.

 

Слънцето с лъчите им помага,

вятърът буен и той е със тях.

Накрай какво от нея остава? -

минала слава и купчинка прах.

 

Често и в живота така става.

Гледаш човека - твърд като гранит.

С′ сила никой не го побеждава,

но дума по дума - виж го разбит.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??