22.09.2024 г., 8:40 ч.

Кестенче за спомен 

  Поезия
78 2 1

КЕСТЕНЧЕ ЗА СПОМЕН

 

... скърца под мелтема вълноломът – и върху напуснатия плаж

гларусът пикира, все по-тромав – образец за кофти пилотаж,

и – нали сме звездни катунари! – и нагарча земният ни пай,

с глутница подпухнали клошари си делим пакет малборо лайт,

бирата на знам защо не стигна, купих им едно кю-пак шише,

 

сурка под луната – тънка мигла! – своята метла едно Айше,

бясната си клада листопадът пали във дрипясалата нощ –

есента премина през площада, вейнала поличката си клош,

вятърът свирука си – бездомен, замъждука Галенският фар.

Кестенче търкулнах ви за спомен в есента през варненския парк.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??