Как да си открадна вятър в шепа?
Той за миг докосва и отлита...
След като накрай света ошета
"Чакаш ли ме още?" - пътьом пита...
Как да потанцувам със реката?
Само след прегръдка пак потича...
Стигне ли до края на земята -
в облачна сълза се преоблича...
Как да нацелувам дракон с устни,
пламъкът му без да ме овъгли?
В кладата от обич щом го пусна -
ако оцелее - да ме съди...
© Гергана Иванова Всички права запазени