18.01.2008 г., 14:06 ч.

Клоунски костюм 

  Поезия
1109 0 2

        Клоунски костюм

 

Всяка сутрин се събуждаш

и стария костюм обличаш...

Клоунските дрехи и маската щастлива,

а в душата си безутешна плачеш,

тъжна, уморена и безкрайно сама...

Всяка сутрин се събуждаш,

поредната частица от себе си загубила... Отричаш?

Да, но душата ти все по-слаба става,

клоунския костюм - по-шарен... Мълчиш?

Да... маската е все по-усмихната...

Всяка сутрин се събуждаш,

изправяш бавно глава и трагваш...

А на лицето ти, вместо сълзите,

хората виждат щастливи усмивки

и завистта в очите им блести... Нали?...

Всяка сутрин се събуждаш

и дните, все така тичайки, вървят...

Но помни! Някой ден ще се събудиш,

а душата ти завинаги загубена ще е... Ах, живот!

От клоунския костюм неусетно заменен ще си... 

© Диа-непокорна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ...Ах...живот...!
    от клоунски костюм неусетно заменен ще си...
    Уви...толкова си права! прекрасен стих!
    с обич,Диана.
  • Децата много се радват на Канио, Арлекин, Пиеро... Но възрастните знаят, че техният живот е пълен с болка и се смеят през сълзи...
Предложения
: ??:??