Клоунът е мъртъв,
някой смъртта му просто извести.
Клоунът е мъртъв,
рухна свят от смях и детски мечти.
Клоунът е мъртъв,
тъга и празнота децата обземат,
клоунът е мъртъв,
по пътя на падението те поемат.
Клоунът е мъртъв,
балът с маски обаче продължава.
Клоунът е мъртъв,
фалшът над красотата надделява.
Клоунът е мъртъв,
грозен свят над гроба му тържествува.
Клоунът е мъртъв,
кой сега душите ви болни ще излекува?
Клоунът е мъртъв,
фалшив плач в стаята кухо ехти.
Клоунът е мъртъв,
кой сега ще ви разсмее и утеши?
Клоунът е мъртъв
и сигурно по-добре за него е това,
клоунът е мъртъв,
защото с него замина си и смеха.
Клоунът е мъртъв,
няма вече чувствата си зад грим да крие.
Клоунът е мъртъв,
защото задължен бе той, но ВИЕ?
© Станчо Станчев Всички права запазени