Книжки шарени, красиви!
Опознавам с Вас света.
Историята на Земята
преминава кат река –
в моята ръка!
Бързам, да чета.
Всеки миг да уловя –
принцеси, животни, самодиви –
да спася!
Иначе, не ще заспя!
Книжки мои, мили!
Давате ми сили.
Без крила, без лъжи –
животът ми да продължи!
© Василка Ябанджиева Всички права запазени