Кое е най - добрато
Предприятията ги закриха.
Към мене няма интерес.
Годините за пенсия увеличиха,
а тялото ми влезе в регрес.
Да отида в Банско, на морето,
но кой ти иска сбръчкана стафида?
По добре на Беклемето
да се цаня пастир ще ида.
След кравите или овце!
Кое е най-доброто?
Все тая, тяхното млекце
чисто не отива в обществото.
Ще тръгна из Балкана с овцете,
по дирите на дядова дружина.
С кавал в ръцете
ще ,,възхвалявам" моята Родина.
Как народът двадесет и пет години
бори се за демокрация,
но само близки и роднини
блажени са в тая нация!
© Никола Яндов Всички права запазени