Когато се науча да казвам "Не"-
първо на себе си,
после на другите.
Когато съм наясно с понятията -
преди да кажа
нещо за някого.
Когато не искам да бъда някой -
без да съм проумял
дори и непонятното.
Тогава ще поемам не дъх, а няколко
преди още да съм узнал,
готов ли съм... за "Когато".
© Стефан Николов Всички права запазени