Когато ангел каже "не"
насън поискаш ли небето,
напразно даже по морето
вървял би ти на колене.
Тежи на твойте рамене
и ден, и нощ все бреме клето,
когато ангел каже "не"
насън поискаш ли небето.
Напразно всеки се кълне,
решението щом е взето;
утеха бледа за сърцето
остават римите поне,
когато ангел каже "не".
© Тошко Всички права запазени