КОГАТО МНОГО ДЪЛГО
Когато много дълго бил си жаден
не можеш жаждата да утолиш...
Дори да ти предложат океана
в солта по-жаден само ще гориш!
Когато много дълго бил си гладен
не вярваш, че на ситият до теб
сърцето ще отсъди сред блюдата
доколко нужен хляб да ти даде!
Когато много пъти бил си лъган
не искаш даже сянка на любов
с отровна влага на целувка дълга
да те прегръща като смърт с покров!
ДТ©
© Даниела Тодорова Всички права запазени