Когато осъзнаеш,
че съм въздух,
без който ти е трудно да живееш,
от книгите, за теб, събрана мъдрост,
която ще попречи да старееш,
любимата, която със целувка
от стогодишен сън ще те събуди,
принцесата със златната обувка,
в която до полуда ще се влюбиш,
течение, което ще те носи
до портите на райската градина,
жената без излишните въпроси -
рядка четирилистна детелина,
магията, която ще накара
сърцето ти за обич да възкръсне,
единствената, скочила в пожара,
без страх да те спасява...
ще е късно!
© Васка Мадарова Всички права запазени