Когато те обичам
В жълто съм, когато те обичам,
топла светлина за теб извирам,
с устни на безкрая те обричам,
с пръсти те рисувам и намирам.
Когато те обичам, съм и синя,
завила в морски бриз дъха си,
нега дарила ти в солена пяна,
разляла в твоя бряг страстта си.
Когато те обичам, съм в зелено.
С косите си на пролетна върба,
заслушана в сърцето ти стаено,
спокойна и уханна пред съня.
© Екатерина Димитрова Всички права запазени