31.07.2024 г., 13:41 ч.

Когато те заровят във земята 

  Поезия » Философска
136 0 2

Когато те заровят във земята

оставаш само ти и твоите дела

Това, което си събрал в душата си

ще бъде твоят капитал сега.

 

 

Парите, притежания и  материалност

остават без акцент и без значение

Къде е твоята високомерност

която те изпълваше с презрение?

 

Тях няма ги..Оставаш гол и сам

Ти от Съда не можеш да избягаш

и от това, което си посял

Ще имаш ли с какво да се похвалиш?

 

 

 

 

© Росица Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Така е, но хората с меркантилни и не го осъзнават.
  • ...оставаш само ти и твоите дела...
    Да, тях Бог слага на везната, нашите дела.
    Хареса ми стиха, поздравления!
Предложения
: ??:??