Така са го нарекли, че не вехне
и дълги дни издържа без вода.
Лекува много болести човешки
и жълтичко цъфти – като звезда.
Защо и ние, хората, не можем
да вземем малко – много да дадем?
Тогава щастието невъзможно
при нас ще спира всеки Божи ден.
© Елица Ангелова Всички права запазени