Не можем ли да бъдем по-добри?
Не може ли поне сега да се замислим за изгубените дни
и да забравим безбройните лъжи?
Не можем ли поне във тази Коледна и светла нощ
да изтрием сцените на фалш и суета?
Не може ли да кажем просто "съжалявам"
и да подадем един на друг ръка?
Но вярвам, зная и ще продължавам
да подкрепям силата на любовта!
Мога, силна съм и ще повярвам,
че мога всичко аз да променя!
Коледа е нежната стихия,
която ще измие от света
страданието и подлостта!
И ще накара даже и звездите да запеят
в нощта Коледна звънлива песен!
За да ни постави пред въпроса ни пореден
и да кажем, че животът е чудесен!
© Лия Василева Всички права запазени