Пусти са улиците в Коледната нощ,
а са пълни домовете с радост и разкош.
Виелица вие в града и в гората
и снегът пада и украсява земята!
С тихи стъпки в нощта
нещо разваля бялата украса
и оставя кървави стъпки в снега!
Едно детенце малко...
Детенце босо, голо,
търси място, където да прекара нощта...
Та нали е Коледа?
Нали всички са добри сега?!
Чука на една врата и със сълза
на посинялата си бузка
моли за помощ
жена, уж набожна!
Но затваря се вратата пред замръзналото дете
и то ляга в снега,
потънало в своята мъка
и безкрайна самота!
И проплаква тихо в нощта
"мамо, къде си сега".
Дойде бързо, бяла смъртта
и взе невинната душа.
Качи се там горе на скалата сега
и погледни към долината!
Там ще видиш реката
с мъртви мечти,
удавени от тълпата
и човешката злоба!
© Д-р Кървава Баронеса Всички права запазени