Сълзи от мрамор черен,
студени, тъжни и горчиви.
Мечти кат речник беден,
празни, пусти, сиви.
Очи мълчаливо питат
за изход бърз и лесен,
без напразно да се скитат
като на герой от детска песен.
Длани смъртно уморени
в скута тихичко лежат,
от сърцето окървавени,
мачкат и напук мълчат.
Без звук и без картина
мозъкът от страх се е стопил,
без път и без пъртина,
в черепа на топло се е скрил.
© Никой Нищо Всички права запазени