Коледно пожелание
Елените морни все носят се в бяг,
шейната лети отдалече.
Да бързат подвиква им старецът благ,
понеже здрачава се вече.
Дори да си тъжен, шейната срещни,
дори да потискаш обида.
Усмивка от обич във нея мушни —
при хората тя ще отиде.
Дете ще сурвака и твоя гръб як
и радост в душата ще светне,
ще бъдеш пречистен кат’ коледен сняг,
надежда ще имаш несметна.
На себе си малък грях сам ще простиш,
на други — неправда нелека,
рода и приятели ще навестиш,
ще дойде хабер отдалеко.
Във баница топла добрата жена
ще скрие грижовно късмети
за щастие, здраве, успех, бъднина
на многая, многая лета!
© Владимир Костов Всички права запазени