Аз отново протегнах ръце.
Аз отново поисках,
но плаках.
Виждах истини много,
със мръсни ръце
не посмях да ги пипна
..., и паднах.
Но изправих се.
Рязко вдигнах глава
И видях -
ръцете ми чисти били са.
Някой друг вместо мен
бе направил това,
а пък аз изкупителна жертва била съм.
Днес не вярвам на никого.
Аз осъзнах -
Всеки лъже
и прошка не иска!
За какво му е?
Колко струва капка лъжа?!
-Още толкова капки измама...
© Нели Р Всички права запазени
Добре.