Протегни се, любов!
Погали пак крилете ми слепи!
Златен прашец в цветовете ти свети!
Благоуханно-недостижима,
в розова пъпка прегръдки безумни стаила.
Пролетен полъх след дъжд раменете докосва,
зряла пшеница притихнала пред сенокоса,
макове, чакащи бури сред душни завеси...
Пътнице-обич, потегли ли вече, къде си?
© Нели Станева Всички права запазени