3.04.2014 г., 21:47 ч.

Космичен блус 

  Поезия
653 0 3

Сънува Слънцето заоблена Луна
и с облаците меки се завива.
Земята е космична тишина,
която от мечтите му попива. 

Хиляди разхвърляни звезди
разкъсват тъмнината на парчета.
Искрящи като детските очи,
те само с истината светят.

Щурчетата, усетили мига,
да се надсвирват почват с тишината. 
И ето я - принцесата Луна,
сияние изпраща към Земята.

В Космоса един любовен танц
унася две прегърнати планети.
Звездите правят нежен реверанс
и се превръщат в падащи комети.

И който ги целуне със очи
омаян от вълшебството на блуса,
ще сбъдне съкровенните мечти,
които Слънцето в съня си пуска.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??