Крачка,
сълза,
тежест.
Крачка напред - сила,
но една назад - слабост.
Нужност е сълза - любов промълвила,
а тази от страх бягаща - даденост...
Тежестта на дните,
строго замечтани в "утрето" - отговорност,
а тази в гърдите -
от чувство, емоция - на безбожност...
Безброй са сълзите, докато крачим в живота,
безброй са крачките, докато ни падат тежко сълзите...
Брезброй са тежестите, приковаващи ни към земята,
безброй са и тези, които пречат да крачиш, без сълзи, към звездите...
Но един си ти,
две са очите - дом на сълзи.
Не спирай, върви,
не дарявай дъха си на тази реалност от тежести...
© Диреоставаща Епилация Всички права запазени