Цветът ми е наситено червено
прошарено от бистра ранна роса.
Идвам с крила от тишина и мир.
Лека съм и се нося над водата.
В отражението долу виждам
очи дълбоки и вековни.
Косите ми са сплетени цветя.
Край мен се носи мириса на късно лято.
Когато съм тъжна изгряват звезди,
а когато съм весела пече слънце.
Обичам да обикалям света
и да правя хората щастливи.
А те да ме наричат просто Муза.
© Велина Всички права запазени