26.11.2013 г., 22:56 ч.  

Краткият полет 

  Поезия
422 0 1

         Краткият полет

 

Като от гръм 

прогонена птица

долетях едва

под старата стряха.

 

Там те съзрях

сгушен в тъмата.

И... полетяхме двама

в неизвестна посока.

 

Следвахме полета си

под многоцветната дъга,

извисявахме се 

все по-нависоко.

 

Красива гледка

под нас се разстила,

не ме изпускаше

от погледа си за миг.

 

Но... пред нас

в далечината - скала.

Аз нямам сили

над нея да прелетя.

 

Да си починем -

ти в твоето гнездо...

аз под старата стряха

с ранено крило.

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??