25.08.2024 г., 1:25 ч.

Краят на август 

  Поезия
93 0 3

 

Зряла смокиня е краят на август.
Сладък и вкусен погалва небцето.
Сякаш налива във чашата Бакхус
вѝно от ангел, пронизан в сърцето...

 

Сладост вълшебна e пивкото слънце,
земята поило с лъчите си златни.
Хляб животворен във мъничко зрънце
набъбва да зрее в поле благодатно.

 

Вѝното светло над него бълбука.
/Нива засята със дъжд напоява./
На прага ѝ светъл септември почука -
в злато от есен тревите сияят.

 

А лятото тръгва към Юга засмяно,
вѝно разлива след дните му Бакхус.
Пияно е утрото. Нищо, че рано е -
дълго сбогува се с края на август...

 

Мими Иванова 

© Mimi Ivanova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??