21.03.2009 г., 11:57 ч.

Кристална печал 

  Поезия
727 0 0

Кристална печал

Аз срещнах те изоставен,
небрежно брадясал мъж,
с чело набраздено, страдал
в живота си не веднъж.

В измачкани някакви дрехи,
износени обувки и бледен,
със сърце разбито аз видях те -
видях те аз толкова беден!

То,детето е заспало вече,
като току що притворило очи,
а от теб е толкова далече
и път към него не намираш ти.

Кристална печал да живее,
там, дълбоко видях във очите -
видях болката как зрее,
как пробиват път сълзите!

Останал сам над гроба пресен,
видях те със цвете червено,
нехаещ към живота чудесен -
видях те със сърце сломено!

© Димитьр Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??