11.09.2013 г., 20:46 ч.

Кръчмата подмина 

  Поезия » Хумористична
513 0 1

 

 

Скуката притисна бай Иван

в кръчмата ще иде -

сред своите авери

място да намери.

Чашките обръщат -

дегустират питиета,

докато се омоткат

и не намират

къщите си в мрака.

Увлече се бай Иван

от сутрин до вечер -

все там и пиян...

На трезва глава реши

навика лош

да изкорени.

И се зарече

кръчмата да подминава,

а на пиянките

само да обещава.

И ето го с хляба в ръка

кръчмата наистина подмина -

метър, два...

Удивен взе, че се спря.

Обърна се и на себе си рече:

"Душице моя

ела да те почерпя,

че на обещанието ми издържа!"

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??