Студена кръгла стая
във страшна тъмнина.
И ти, и аз го зная,
че е с една стена.
Че ъгли в нея няма
и там да се завреш.
И истина голяма
ти сам да я прозреш.
Във този кръг затворен -
отвсякъде без край,
е за смъртта отворен
и няма тука рай.
И в този кръг попаднал
с объркана съдба,
до дъно си пропаднал
и губиш във борба.
© Никола Апостолов Всички права запазени