Есен! Прасковата нежна пак е оголяла!
Посърнала, унила, чака зима бяла.
С пръсти вледенени вятърът я брули,
със саван мъглата сива я забули.
Примирено сякаш края си очаква,
гарван на върха ù жално я оплаква…
Ала пролет нежна я целуне страстно,
с ласка я погали слънчицето ясно
и рояк надежди - пъстри пеперуди,
от студа пленени за живот се будят.
Пак цъфти дървото - още по-красиво!
И за плод се готви – весело и живо.
Тъй и ти, Човече, в бури и неволи,
за момент изгубил за живота воля,
тъжно се прощаваш със деня последен,
с чувство на обречен и на непотребен.
Като че за тебе слънцето не грее.
Като че за сбогом птицата ти пее…
Но усмивка топла, ласкава, човешка,
бързо ти напомня, че това е грешка.
Че след всяка болка и след изпитания,
преражда се душата, пълна със желания,
със надежди нови и с мечти красиви,
за да изживее нови дни щастливи.
© Генка Богданова Всички права запазени