Чувам шепот на калинка,
тиха песен на жена.
Птича глъчка от къпинка
гони сънна тишина.
Ден- след утрото- полека
стъпва тихо на перваз.
Грейва светлината мека-
дар за мене, дар за вас.
Тъй събудено кълбото
хуква бясно в своя път.
Този ден- число от тото,
е пореден кръстопът.
Из стихосбирката ”Внезапни мисли”- 2008
© Никола Апостолов Всички права запазени