Дори да нямам куче... Бих го кръстил "Бяс"...
То диво щеше да е... И премерено приятно...
И моята порода е такваз...
Дали човекът куче е... или обратно?!
Защо богати с разум, ала мерзки зли...
Ний хората се хапем със омраза...
С дела раняваме се - близки най-добри...
Нима без съд не е духовната проказа?!
© Пенчо Пенчев Всички права запазени