4.01.2008 г., 9:32 ч.

Кучката във теб 

  Поезия » Друга
1063 0 1
Кучката във теб
на Боряна Йосифова

Кажи кога за последно си оставала сама
и си търсила своята вина?
Кажи защо не ти се нрави
някой теб да изостави?
Не виждаш ли, че полза няма,
когато хората не виждат теб.
Не разбираш ли, че струваш колкото
етикета на дрехата по теб?

Кажи ми смисълът какъв е,
защото аз не го разбирам,
не не ме нападай, аз не те възпирам...
Просто замисли се,
какъв е смисълът от това
да бъдеш гадна кучка
с хора, които ти изглеждат по-слаби
и затова срещу тях изливаш своята злост...

Да не би за слава да го вършиш ти?
Или просто с друго не намираш
пред околните да парадираш?
Била си пеканата мацка,
била си за нeго хапка,
а за гаджето му заплаха и загадка...
Колко си изтъркана не виждаш,
защото ти си поредната,
която тези думи изговаря,
но не ще да си последната,
която ще има да си ги повтаря...

Живей си в твоя измислен свят,
на който ти си господарка...
Живей си както искаш,
но недей си мисли, че ти си марка.
Защото в живота всичко идва и си отива,
така, както ще те замени някоя друга, теб, мила...

И понеже знам,
че няма да стигнеш до прозрение
за собственото си положение,
ще ти кажа само едно:
безценна е душата на човек,
тя спасява го във всеки пек!
Какво значение има чуждото мнение,
след като душата ти никой не е видял
и за теб никой не би умрял?

© Боряна Йосифова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??