18.11.2011 г., 12:16 ч.

Кутията на спомените 

  Поезия » Друга
682 0 8

КУТИЯТА НА СПОМЕНИТЕ



Подреждам

стари, стари вещи

в нови чекмеджета.

Сред тях – приплъзна се

в ръцете ми кутия, пазеща

ревниво писма, и стихове, и ...

даже кичур от косите ми

през целофанов плик разсърдено

провикна се – не се обръщай

в дните си отминали ...

Прилежно подредените

далечни дневници

извиха се във вихрен танц

и заслепиха в миг очите ми ...

В бездънна яма ги захвърлих –

потънаха писмата стари

с размислите тежки

и думи нажежени,

които, вместо да запалят

огън от жаравата,

опърлиха на младостта крилете

и още нося раните ...

На незабравата ...

Да, красиво е във полета

да бъдат двама.

Единият щом умори се

- в тоз час с крилото,

другият да го подхване ...

Искам нови  вещи да подреждам

в чекмеджета  нови.

Защото старите са спомени -

подклаждат тъжен огън.

И сипват шепи сол

върху отворените рани...


30. 07. 2011г. 

 



 

 

© Хрис Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??