19.04.2008 г., 9:04 ч.

Къде отиваш? 

  Поезия » Друга
716 0 1
Къде отиваш?

Къде отиваш, когато всичко си отива?
Къде опора търсиш в този свят?
Истината за теб е ясна.
Живея, вярвам и умирам ей така...
Защо за теб науката е всичко?
Защо за теб нищо не е тъй просто?
Той е казал: „Само вярвай,
Аз живота ти ще променя.”
 
Спомняш ли си всеки миг, когато
Той живота си за теб е дал,
че за да не се изгубиш,
да не затънеш в мръсната кал,
Той с кръвта си теб очисти,
живота си дари за теб,
грехове на целий свят понесе,
но ти нехаеш, грешнико безумен!

 Защо ти не го приемеш?
„Като децата” - казва Той.
Защо душата ти, Адамова, човешка,
заличила е вярата във Бога свой?
И ти, човеко, тъй объркан, горделив, недоверчив
Защо не търсиш утеха в неговия мир?
Обърни се към Него и няма да сгрешиш
Обърни се и той със съвършения мир и любов ще те дари.

Защо те моля тъй усърдно? Е, ти сам реши. . .
Но един живот е твърде кратък ,
а времето ни лети ли, лети!
Търси усърдно, клетнико,
лицето на Създателя си свой,
защото времето е близо,
а краят писнал, е зловещ. . .

© Виктория Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Търси усърдно, клетнико,
    лицето на Създателя си свой,
    защото времето е близо,
    а краят писнал, е зловещ. . .

    Много хубаво е написано, въпреки, че не съм вярващ! Стихотворението ти е многоооо доброоооо!
Предложения
: ??:??