2.08.2024 г., 7:50 ч.

Към живота 

  Поезия » Философска
115 0 1

Какво направи ми, животе?

В дувара думна ме кат коте

и сломен от гняв, обида,

от теб поисках да си ида.

 

Изпълних твоите условия,

а те били са празнословия.

Уж щеше да ме пратиш в рая,

в ада май ще съм ратая.

 

На догми, правила слугувах.

На готин пич все се преструвах.

Направо бях си царски шут,

от всеки ритан и оплют..

 

Спасение от тебе чаках.

Любови не една оплаках.

Сълзите ми, макар и нилски,

за теб били са крокодилски.

 

Байракът ти си си развявал,

на тебе аз съм се надявал.

Ти избъзика ме безспорно.

Това дойде ми нанагорно.

 

Сопата сега ще хвана-

това поне за мен остана.

Редовно ще ядеш дърмона,

дорде поставиш ме на трона!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??