О, вие, трудоваци
на четмото и писмото,
въоръжени с перото!
Не сещате вие умора,
а удовлетворението
на народа.
Вие сте началото
и краят на мечтите човешки.
Вие ни пращате в светове
и години невиждани или мечтани от нас!
Благословено да е писмото,
азбуката и писарушките трудолюбиви,
защото, Боже, де без тях?!
© Венцислав Илиев Всички права запазени
Писарушка