Ако изгрева днес не можа
да посрещнеш с усмивка широка;
ако почна денят ти с лъжа,
че изгубил си всяка посока
и отвсякъде дебнат заблуди;
то защо ли от сън се събуди?!
Ако в бодрата, свежа зора
и в спокойната музика птича
не почувства, не чу, не разбра,
че Твореца безкрай те обича
и ти шепне със светли лъчи;
то защо ли отвори очи?!
Ако скъпия миг не цениш
и не вярваш и в себе, и в Бога;
ако твърде се много боиш
и изпитваш ненужна тревога,
и души те омраза незрима;
то защо ли изобщо те има?!...
© Раммадан Л.К. Всички права запазени