К Ъ С Ч Е Л А В А
Светът е паднала въздишка
по грешка в земния предел.
Преди мигът да я поиска
тук някой беше я довел.
Тя остров е или планета
със обетована земя,
а може би една комета
сред милиони светила?
Не зная. Аз от късче лава
съм част от Здрава канара,
където Божията слава
в мен плодна нива разора.
© Стойна Димова Всички права запазени