Къщата със спуснатите щори,
каква ли тайна крие от света,
тук детски смях едва ли е затворен,
със токчета не тропа радостта.
Фасада украсена със подкови
и ангели с отчупени крила,
мечтите дълго някога са спорили
за паднала мазилка в резеда.
По къщата със спуснатите щори
бръшлянът е кръстосал пипала,
след всеки залез тайно тя се моли:
Дано да е щастлива Любовта!
© Ивон Всички права запазени