Изгубих се.
Безкраен лабиринт
със Минотавър.
***
Любов ли е
по нишката на Ариадна
да жонглираш?
***
И ако божиите дарове
за себе си оставиш и не споделиш.
Моли се силно!
***
Ако повярваш,
любовта на Ариадна
ще е меч за Минотавъра.
***
Не е безкрила любовта.
Дано с крилата на Икар
да срещнеш слънцето.
***
Крилата ти, Любов,
са нежни и силни
като трепетите на сърцето.
***
Преди да изгориш
перата си, пални свещица
от восъка, Икаре!
***
Човешко е да се греши.
Но тази грешка
роди чудовището Минотавър.
И лабиринти построи.
© Нели Господинова Всички права запазени